ESCP Europe

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESCP Europe , opgericht in 1819, heeft generaties leiders en ondernemers voortgebracht. Met zijn zes stedelijke campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, biedt ESCP Europe echt Europese identiteit een unieke multiculturele onderwijsstijl op het gebied van zakendoen en een wereldwijde kijk op internationale managementvraagstukken. Elk jaar verwelkomt ESCP Europe meer dan 6.000 studenten en 5.000 leidinggevenden uit meer dan 120 verschillende landen en biedt hen een uitgebreid aanbod van managementcursussen en gespecialiseerde programma's (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD en Executive Education). ESCP Europe is opgenomen in slechts 1% van de business schools in de wereld die de Triple Crown Accreditation (AACSB, AMBA en EQUIS) bezitten. www.escpeurope.eu - Volg ons op Twitter @ESCPeurope

Belangrijkste feiten

 • 6 campussen: Berlijn, Londen, Madrid,
  Parijs, Torino en Warschau
 • 130 academische allianties in Europa en de wereld
 • Drievoudige accreditatie: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools
 • Europese governance die de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt

Geschiedenis

Hoewel het merk ESCP Europe in bijna 200 jaar geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan de eerste drie letters. Vanaf 1819 onder de naam École Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot École Supérieure de Commerce , ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na fusie met zijn zusterschool, de European School of Management (EAP), in 1999, de school heette ESCP-EAP voor ongeveer een decennium. Ten slotte is in 2009 de naam van de school veranderd in ESCP Europe , waarbij expliciet werd verwezen naar zijn Europese erfgoed en positionering.

Het internationale bereik van ESCP Europe is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Al de klas van 1824 telde 30% van de internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen.

Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste curriculum dat, naast de Franse grammatica, ook cursussen in het Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden in totaal tien talen onderwezen bij ESCP Europe en moesten studenten er minimaal drie van leren.
Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP Europe opnieuw een pionier door de oprichting van een bedrijfsschool met meerdere campussen. Om te reageren op de Europese roeping van de school, werden campussen in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk in 1973 geopend, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld, de ambitie van ESCP Europe vandaag om echt Europese managers op te leiden door het verband tussen humanistische waarden en managementeducatie te bevorderen. ESCP Europe wordt een echte Europese school die openstaat voor de wereld.

Hoogtepunten van de 21e eeuw

 • 2001: Het Master in Management-programma van ESCP Europe wordt gevalideerd door City University London, dat studenten de mogelijkheid biedt om een ​​Europese MSc in Management te behalen.
 • 2002: ESCP Europe is geaccrediteerd door de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), waardoor het een van de eerste business schools is met Triple Crown-accreditatie: AACSB, EQUIS en AMBA.
 • 2004: een vijfde campus in Turijn, Italië, wordt opgericht. Master in Management studenten kunnen de Italiaanse graad Laurea Magistrale behalen, gevalideerd door de Universiteit van Turijn.
 • 2005: The School opent haar Londense campus nadat ze vanuit Oxford is verhuisd. ESCP Europe nu stedelijke campussen in vijf grote Europese steden: Parijs, Londen, Berlijn, Madrid en Torino.
 • 2007: het Master in Management-programma wordt erkend door de Carlos III Universiteit van Madrid en studenten kunnen de Spaanse graad behalen van Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP Europe kan een nationaal diploma uitreiken in elk van de vijf landen van implantatie.
 • 2015: De school vestigt haar zesde Europese campus via een strategische alliantie met de Kozminski University in Warschau, de enige businessschool in Midden- en Oost-Europa met drievoudige accreditatie (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: De Parijse campus strekt zich uit tot de wijk Montparnasse (linkeroever van Parijs), om onderwijsactiviteiten te ontwikkelen en de ontwikkeling en groei van de school te ondersteunen.
 • 2018: ESCP Europe Business school wordt autonoom van de regionale kamer van koophandel en industrie Parijs Île-de-France, die nu de meerderheidsaandeelhouder van de school is.

Missie

"De missie van ESCP Europe is om de bedrijfsleiders van morgen te inspireren en op te leiden."

Onze overtuiging is dat de bedrijfsleiders van morgen internationaal, digitaal en intercultureel effectief zullen moeten zijn. Onze benadering van onderwijs en organisatiestructuur weerspiegelt dit, met sterke internationale programma's geleverd door een geïntegreerde (pan-Europese) faculteit op campussen in elk van Europa's belangrijkste markten.

We bevorderen deze missie door onze unieke benadering van internationaal managementonderwijs en -onderzoek, die transnationale ervaring, samenwerking en leren bevordert in een pan-Europees kader.

In 2015 formaliseerde de School een unieke aanpak en perspectief onder de afkorting C4B: Cultures for (4) Business . Dit blijft ons werk leiden en is nu ingebed in een nieuw Strategisch Plan voor de periode 2018-2022.

Onze visie

(Wat en waar willen we zijn tegen 2022)

"In 2022 wordt ESCP Europe wereldwijd erkend als de leidende Europese business school voor internationaal gericht managementonderwijs.
Onze visie houdt in
 • produceren en verspreiden van onderzoek van wereldklasse in internationaal / vergelijkend management dat de manier bepaalt waarop organisaties en leiders denken en zich gedragen;
 • het produceren van cultureel en digitaal slimme afgestudeerden die toegerust zijn om de zakelijke wereld van morgen vorm te geven en te verbinden;
 • zinvol bezig zijn met het bedrijfsleven, alumni en de overheid om vooruitgang te bevorderen in internationale managementpraktijken en interculturele relaties;
 • diversiteit in al zijn vormen benutten als een bron van innovatie, kracht en leiderschap

Locaties

Spanje Online

Address
Spanje Online, Spanje

Madrid

Address
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Madrid, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited