Lees de Officiële Beschrijving

ESCP Europe , de eerste zakelijke school ter wereld, werd opgericht in 1819 en werd opgericht door een groep economische wetenschappers en zakenmensen, waaronder de bekende econoom Jean-Baptiste Say en de gevierde handelaar Vital Roux. Jean-Baptiste Say was een pleitbezorger van het economisch liberalisme en wordt vaak gecrediteerd met het concept van ondernemerschap al in 1800 te hebben bedacht. Vital Roux is vooral bekend omdat het in grote mate heeft bijgedragen aan de uitwerking van de Handelswet in 1807 en ook voor zijn -front denken in innovatieve pedagogiek. Men kan daarom stellen dat de oprichting van ESCP Europe de uitvinding van het concept "business school" vertegenwoordigt.

Belangrijkste feiten

 • 6 campussen: Berlijn, Londen, Madrid,
  Parijs, Torino en Warschau
 • 130 academische allianties in Europa en de wereld
 • Drievoudige accreditatie: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools
 • Europese governance die de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt

Geschiedenis

Hoewel het merk ESCP Europe in bijna 200 jaar geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan de eerste drie letters. Vanaf 1819 onder de naam École Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot École Supérieure de Commerce , ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na fusie met zijn zusterschool, de European School of Management (EAP), in 1999, de school heette ESCP-EAP voor ongeveer een decennium. Ten slotte is in 2009 de naam van de school veranderd in ESCP Europe , waarbij expliciet werd verwezen naar zijn Europese erfgoed en positionering.

Het internationale bereik van ESCP Europe is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Al de klas van 1824 telde 30% van de internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen.

Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste curriculum dat, naast de Franse grammatica, ook cursussen in het Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden in totaal tien talen onderwezen bij ESCP Europe en moesten studenten er minimaal drie van leren.
Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP Europe opnieuw een pionier door de oprichting van een bedrijfsschool met meerdere campussen. Om te reageren op de Europese roeping van de school, werden campussen in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk in 1973 geopend, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld, de ambitie van ESCP Europe vandaag om echt Europese managers op te leiden door het verband tussen humanistische waarden en managementeducatie te bevorderen. ESCP Europe wordt een echte Europese school die openstaat voor de wereld.

Hoogtepunten van de 21e eeuw

 • 2001: Het Master in Management-programma van ESCP Europe wordt gevalideerd door City University London, dat studenten de mogelijkheid biedt om een ​​Europese MSc in Management te behalen.
 • 2002: ESCP Europe is geaccrediteerd door de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), waardoor het een van de eerste business schools is met Triple Crown-accreditatie: AACSB, EQUIS en AMBA.
 • 2004: een vijfde campus in Turijn, Italië, wordt opgericht. Master in Management studenten kunnen de Italiaanse graad Laurea Magistrale behalen, gevalideerd door de Universiteit van Turijn.
 • 2005: The School opent haar Londense campus nadat ze vanuit Oxford is verhuisd. ESCP Europe nu stedelijke campussen in vijf grote Europese steden: Parijs, Londen, Berlijn, Madrid en Torino.
 • 2007: het Master in Management-programma wordt erkend door de Carlos III Universiteit van Madrid en studenten kunnen de Spaanse graad behalen van Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP Europe kan een nationaal diploma uitreiken in elk van de vijf landen van implantatie.
 • 2015: De school vestigt haar zesde Europese campus via een strategische alliantie met de Kozminski University in Warschau, de enige businessschool in Midden- en Oost-Europa met drievoudige accreditatie (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: De Parijse campus strekt zich uit tot de wijk Montparnasse (linkeroever van Parijs), om onderwijsactiviteiten te ontwikkelen en de ontwikkeling en groei van de school te ondersteunen.
 • 2018: ESCP Europe Business school wordt autonoom van de regionale kamer van koophandel en industrie Parijs Île-de-France, die nu de meerderheidsaandeelhouder van de school is.

Missie

"De missie van ESCP Europe is om de bedrijfsleiders van morgen te inspireren en op te leiden."

Onze overtuiging is dat de bedrijfsleiders van morgen internationaal, digitaal en intercultureel effectief zullen moeten zijn. Onze benadering van onderwijs en organisatiestructuur weerspiegelt dit, met sterke internationale programma's geleverd door een geïntegreerde (pan-Europese) faculteit op campussen in elk van Europa's belangrijkste markten.

We bevorderen deze missie door onze unieke benadering van internationaal managementonderwijs en -onderzoek, die transnationale ervaring, samenwerking en leren bevordert in een pan-Europees kader.

In 2015 formaliseerde de School een unieke aanpak en perspectief onder de afkorting C4B: Cultures for (4) Business . Dit blijft ons werk leiden en is nu ingebed in een nieuw Strategisch Plan voor de periode 2018-2022.

Onze visie

(Wat en waar willen we zijn tegen 2022)

"In 2022 wordt ESCP Europe wereldwijd erkend als de leidende Europese business school voor internationaal gericht managementonderwijs.
Onze visie houdt in
 • produceren en verspreiden van onderzoek van wereldklasse in internationaal / vergelijkend management dat de manier bepaalt waarop organisaties en leiders denken en zich gedragen;
 • het produceren van cultureel en digitaal slimme afgestudeerden die toegerust zijn om de zakelijke wereld van morgen vorm te geven en te verbinden;
 • zinvol bezig zijn met het bedrijfsleven, alumni en de overheid om vooruitgang te bevorderen in internationale managementpraktijken en interculturele relaties;
 • diversiteit in al zijn vormen benutten als een bron van innovatie, kracht en leiderschap
Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Frans

Deze school biedt ook:

Masters

ESCP Europe

De Executive Master in International Business (EMIB) is een online programma met 14 management- en leiderschapscursussen Master Thesis. Deze bieden u de vaardigheden die ... [+]

Word onderdeel van de International Business Elite100% online methodologie.ESCP Europe DiplomaDe beste lesprogramma's in 6 ESCP Europe campussen.Volledig gericht op leren op de werkplek met multimedia-e-learning van de hoogste kwaliteit.HTML5-inhoud beschikbaar met toegang tot meerdere apparaten via pc's, tablets en smartphones.

De Executive Master in International Business (EMIB) is een online programma met 14 management- en leiderschapscursussen Master Thesis. Deze bieden u de vaardigheden die nodig zijn voor de vele strategische gebieden van een bedrijf dat op internationale markten handelt.

Wij zullen u trainen als een professional en u voorzien van de beste tools voor bedrijfsanalyses. Leer op praktische wijze alle vaardigheden die nodig zijn voor het beheer en de administratie van een internationaal georiënteerd bedrijf. Verwerven van managementvaardigheden en -technieken die nodig zijn voor communicatie, management en onderhandeling in een wereldwijde omgeving.... [-]

Spanje Spain Online
September 2019
Engels
Deeltijd
1 - 2 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
ESCP Europe

De Executive Master in International Business (EMIB) is een online programma met 14 management- en leiderschapstrajecten van het einde van de Master. Deze cursussen zulle ... [+]

De Executive Master in International Business (EMIB) is een online programma met 14 management- en leiderschapstrajecten van het einde van de Master. Deze cursussen zullen u voorzien van de nodige vaardigheden op de vele strategische gebieden van een bedrijf dat op internationale markten actief is.

Word lid van de elite van de internationale handel

Methodologie 100% online kies de taal van elke cursus (Engels / Frans)ESCP Europe Education and Network: totaal 60 ECTS-creditsDe beste lessen voor lesgeven in 6 ESCP Europe campussenVolledig gericht op leren op de werkplek met hoogwaardige multimedia-e-learningHTML5-inhoud beschikbaar met toegang tot meerdere apparaten via pc's, tablets en smartphones... [-]
Spanje Spain Online
Vraag informatie aan
Frans
Deeltijd
1 - 2 jaren
Online
Lees meer in Nederlands

Executive Master in International Business #testimonials

Address
c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain
Madrid, Madrid, Spanje