Keystone logo

3 online Opleidingen in Wet bescherming persoonsgegevens 2024

Filters

Filters

 • Rechtenstudies
 • Wet bescherming persoonsgegevens
Vakgebieden
 • Rechtenstudies (3)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  online Opleidingen in Wet bescherming persoonsgegevens

  Wat is gegevens- en privacyrecht?
  Gegevens- en privacywetgeving verwijst naar de nationale en internationale wetten die het verzamelen, opslaan, gebruiken en openbaar maken van persoonlijke gegevens en informatie regelen. Deze wetten verschillen van land tot land, maar doorgaans vereisen ze dat bedrijven toestemming krijgen van individuen voordat ze hun persoonlijke gegevens verzamelen of gebruiken. In sommige gevallen kunnen bedrijven ook worden verplicht om personen toegang te geven tot hun gegevens en om stappen te ondernemen om deze te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik of openbaarmaking.

  Welke carrières zijn beschikbaar in gegevens- en privacyrecht?
  Verschillende carrières vallen onder de paraplu van het gegevens- en privacyrecht. Deze omvatten gegevensprivacyadvocaten die bedrijven adviseren over de naleving van gegevensprivacywetten; functionarissen voor gegevensbescherming die beleid en procedures ontwikkelen en implementeren om persoonsgegevens te beschermen; en informatiebeveiligingsspecialisten die werken aan het beveiligen van digitale systemen en het voorkomen van ongeoorloofde toegang tot gevoelige informatie. Professionals met diploma's op het gebied van gegevens- en privacyrecht kunnen voor een groot bedrijf werken om gegevensbeschermingsbeleid te implementeren en te handhaven of een advocatenkantoor binnengaan dat zich wil specialiseren in zaken die te maken hebben met inbreuken op gegevens- en privacywetten.

  Wat ga ik studeren tijdens de opleiding Gegevens- en privacyrecht?
  Er zijn verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar voor personen die geïnteresseerd zijn in een carrière in gegevens- en privacyrecht. Enkele mogelijke graden zijn een Bachelor of Science in Computer Science, een Master of Information Systems Security of een Juris Doctor. Cursussen kunnen onderwerpen omvatten zoals wettelijke voorschriften voor gegevensprivacy, informatiebeveiligingsbeheer en datamining en analyse.